Ontdek hoe jij de wereld ziet

Karin de Graaf • 25 maart 2024

en verbaas je over jouw mogelijkheden

Ontdek hoe jij de wereld ziet en verander jouw mogelijkheden.

Afgelopen zaterdag moest ik nog even snel iets bij iemand in de brievenbus doen. Nadat ik mijn fiets op het pad had gezet, liep ik richting de voordeur. Daar bleef ik even verwonderd staan, want ik zag geen plek waar ik mijn brief in kon doen. In het raamkozijn begon een hond te blaffen, ten teken dat ik was opgevallen. Ik liep terug naar het begin om daar naar een brievenbus te speuren, want misschien had ik iets over het hoofd gezien Maar ook daar zag ik niets. Dus liep ik vertwijfeld terug naar de deur. Lag het nu aan mij? Ik keek nogmaals naar de plek waar ik de gleuf verwachtte en zag opnieuw niets. Op het moment dat ik me om wilde draaien, zag ik het ineens. De brievenbus bevond zich niet horizontaal, maar verticaal in de deur. Aan de linkerkant.


Vroege herinnering

Mijn eerste herinnering aan een brievenbus in de deur dateert uit mijn vroege jeugd. In het huis waar ik als klein meisje opgroeide, zat er een zilveren klep op de plek waar de post doorheen ging. De post viel dan op de deurmat aan de andere kant van de deur. Ik wist niet beter dan dat brievenbussen een zilveren klep op de voordeur waren. Die overtuiging veranderde toen ik ergens een keer hielp met een krantenwijk. Ik ontdekte dat sommige brievenbussen van die vervelende, zware borstels hadden waar geen krant doorheen te krijgen was. Soms was er aan de andere kant een grommende hond, die me dwong snel mijn vingers terug te trekken om te voorkomen dat ik gebeten zou worden. Maar ik ontdekte ook dat er brievenbussen aan het begin van een garagepad stonden. Aan een houten paal, of als stenen constructie. Als ik altijd in dat ene huis was blijven wonen en geen kranten had rondgebracht, dan was mijn beeld van een brievenbus altijd dezelfde gebleven.


Andere overtuigingen

Een brievenbus kan in vele verschillende vormen en maten voorkomen, afhankelijk van jouw persoonlijke perceptie. Dit geldt ook voor de gebeurtenissen die je in je leven meemaakt. Op basis hiervan vorm je een specifiek beeld van de wereld om je heen. Als je veel negatieve ervaringen hebt gehad, is de neiging groot om de wereld als slecht te beschouwen. Daarentegen leidt een overvloed aan positieve gebeurtenissen tot een meer optimistische kijk op de wereld. Als jij de wereld om je heen wilt veranderen, zul je dus jouw kijk op de wereld moeten veranderen en onderzoeken welke overtuigingen jou niet langer meer dienen.


Een eerste stap

Een belangrijke stap richtig verandering, is het erkennen van je wens om iets te veranderen. Daarmee bevestig je jouw verlangen naar autonomie en neem je dat verlangen serieus. Met verlangens vormgeven werk je aan een wereld zoals jij die graag ziet. Een volgende stap naar verandering is herkennen wat je doet of zegt. Daarmee creëer je bewustwording op jouw eigen wereldbeeld. Pas als je snapt dat jouw brievenbus op verschillende plaatsen kan staan, kun je bepalen waar je hem wilt hebben.


Alle bovenstaande stappen en meer worden behandeld in het online programma Verlangens, een wezenlijk deel van jezelf. Gedurende 6 weken zul je jouw wereldbeeld verkennen en vaststellen welke veranderingen nodig zijn om jouw gewenste doelen te bereiken. Ik begeleid je wekelijks door dit proces. Tot en met 31 mei kun je profiteren van een peciale aanbieding van € 59,95 inclusief een gratis exemplaar van 'Waar ga jij van stralen' t.w.v. € 19,95. En het wordt ook nog gratis naar je toegestuurd!


Leuk dat je meehelpt om de wereld een stukje stralender te maken!


Stralende groet,

Karin De Kremer - de Graaf


schaamte
door Karin de Graaf 14 april 2025
Het liefst zo diep mogelijk wegduiken in een hoekje en jezelf onzichtbaar maken: hoe kun je met schaamte omgaan?
Afbeelding die lichaamsbewustzijn en zelfontdekking bevordert.
door Karin de Graaf 7 april 2025
Ik ben erin gestonken. Snel blokker ik het nummer, maar blijf met een onaangenaam gevoel zitten.
Hoe onderscheid je primair, secundair en tertiair verdriet?
door Karin de Graaf 29 maart 2025
Als we zelf al onze emoties voelen en doorvoelen, krijgen we een hele andere wereld.
denken versus voelen
door Karin de Graaf 24 maart 2025
Waar jij van 'aan' gaat, waar jij van gaat stralen, jouw volle ja komt voort uit gevoelssensaties en niet uit jouw denkbrein. Maar hoe doe je dat; voelen?
mannelijk en vrouwelijk vervolgd; zijn we op de goede weg?
door Karin de Graaf 17 maart 2025
Een lange weg te gaan? Of al goed op weg?
mannelijke of vrouwelijke energie? Wat trekt jouw aandacht?
door Karin de Graaf 9 maart 2025
Mannelijke en vrouwelijke energie kunnen elkaar perfect aanvullen. Als je als vrouw alles op de mannelijke manier wilt bereiken, dan put dat je uit.
Grenzen stellen voor zelfzorg en het bewaken van jouw energie.
door Karin de Graaf 3 maart 2025
Jezelf uitspreken kan een enorme klus zijn. En toch gun ik het je om er mee te werken: het zorgt voor het aangeven van grenzen en daarmee bewaak je jouw eigen energie.
Focus geeft rust. Rust leidt tot een meer ontspannen leven.
door Karin de Graaf 25 februari 2025
Ben jij zo iemand die graag van alles en nog wat uitprobeert? Daar is niets mis mee. Maar ik ontdekte dat focus veel rust geeft. Lees je mee?
Je natuurlijke flow volgen, hoe doe je dat?
door Karin de Graaf 20 februari 2025
Je natuurlijke flow volgen, hoe doe je dat? En is dat vol te houden in een maatschappij die iets anders vraagt?
A notebook with a pen and a bunch of question marks on it
door Karin de Graaf 3 februari 2025
Waarom dat zoveel energie kost en wat je kunt doen
Meer blogs